Verkrachting sex

verkrachting sex

...

Lik me kut stiekem sex gefilmd

Verkrachting zal in de volksmond omschreven worden als: De juridische definitie van verkrachting is echter anders. Dit artikel zal wat dieper in gaan op die juridische kant.

Wat is verkrachting precies? Welke straf kan iemand voor verkrachting krijgen? Hoe zit het met poging tot verkrachting en recidive het opnieuw of meerdere malen plegen van het delict verkrachting? Deze vragen zullen hier beantwoord worden. Verkrachting is een zedenmisdrijf: Volgens de wet is verkrachting iemand dwingen tot het ondergaan van handelingen die mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam door middel van bedreiging met geweld of door middel van bedreiging met een andere feitelijkheid.

Die dwang moet tot seksuele handelingen leiden waarbij het lichaam wordt binnengedrongen. Is dat het geval, dan is een veroordeling voor verkrachting mogelijk. Het seksueel binnendringen bij iemand die in staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijke onmacht verkeert óf het seksueel binnendringen bij iemand die een gebrekkige ontwikkeling of een ziekelijke stoornis van zijn of haar geestesvermogens heeft en daardoor zijn wil niet kan bepalen of geen weerstand kan bieden is ook strafbaar, al schaart de wetgever het niet onder hetzelfde wetsartikel als verkrachting.

Seks met iemand die dusdanig dronken of onder invloed is kan dus ook strafbaar zijn, net als seks met bijvoorbeeld iemand die verstandelijk beperkt is. Verkrachting is een zwaar misdrijf met een grote impact op het slachtoffer. Dat is terug te zien in de maximumstraf die voor verkrachting gegeven kan worden.

Deze is namelijk twaalf jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vijfde categorie Daarnaast zijn nog bijkomende straffen mogelijk, zie daarvoor het artikel over straffen.

De maximumstraf voor het seksueel binnendringen van iemand die zijn wil niet kan bepalen of geen weerstand kan bieden is acht jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vijfde categorie.

De bovenstaande uitleg betreft de maximumstraffen voor onder andere verkrachting, de werkelijke straf hangt uiteraard af van de omstandigheden van het geval. De maximumstraf van twaalf jaar voor verkrachting wordt in sommige gevallen nog hoger. Hun cliënt, toen 28 jaar oud, zou gedacht hebben dat het meisje al zestien was.

Dat verandert het hele verhaal. Zijn collega Sandrine Parise-Heideige ging nog een stapje verder. Kinderrechtengroepen en psychiaters, die in de zaak getuigd hebben, argumenteerden anders. En ook Carine Diebolt, advocate van de familie, vroeg de rechtbank om de aanklacht te veranderen naar verkrachting.

Zelfs de rechtbankvoorzitter veegde het oordeel van de Openbaar Aanklager van tafel en verwees naar een bijkomend onderzoek, waardoor de zaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Volgens Diebolt een eerste overwinning.

Als de man veroordeeld wordt voor seksueel misbruik, riskeert de verdachte - een vader van twee - een celstraf tot vijf jaar. Maar als hij vervolgd wordt voor verkrachting, dan kan zijn celstraf oplopen tot twintig jaar. Het is al de tweede keer op korte tijd dat Frankrijk met een gelijksoortige zaak te maken krijgt. In november werd een man uit Kaapverdië door het Franse gerecht vrijgesproken voor seks met een elfjarig meisje.

Volgens het vonnis was er namelijk geen sprake van seks onder dwang. Frankrijk heeft overigens geen minimumleeftijd waarop iemand ermee kan instemmen seks te hebben.verkrachting sex

...

Volgens de familie heeft hij het jonge slachtoffer verkracht, terwijl er volgens de Openbaar Aanklager enkel sprake is van seksueel misbruik. En dat is belangrijke nuance in de Franse wetgeving. Volgens de advocaten van de dader ontmoette het tweetal elkaar in het park, waarna het meisje vrijwillig met hem zou zijn meegegaan naar zijn appartement.

Daar zou ze ingestemd hebben met geslachtsgemeenschap. De familie van het meisje diende na het incident echter een klacht in voor verkrachting. Ze zou veel te jong en verward geweest zijn om weerstand te kunnen bieden.

Toch was er volgens de aanklagers geen sprake van geweld of dwang, en kan er dus niet over verkrachting gesproken worden. De Franse wet definieert een verkrachting namelijk als seksuele penetratie onder geweld, dwang, bedreiging of verrassing. Dinsdag vond de zaak plaats in een rechtbank in een Parijse buitenwijk, waar de verdediging van de dader nog eens extra olie op het vuur goot. Hun cliënt, toen 28 jaar oud, zou gedacht hebben dat het meisje al zestien was. Dat verandert het hele verhaal.

Zijn collega Sandrine Parise-Heideige ging nog een stapje verder. Kinderrechtengroepen en psychiaters, die in de zaak getuigd hebben, argumenteerden anders. De commandant van de Koerdische troepen deed zijn verhaal aan de Arabische zender Arab We vonden de ergste, meest gewelddadige martelwerktuigen. Moge God hen vervloeken! Op deze videobeelden is te zien hoe vreselijk het er aan toe moet zijn gegaan in deze verkrachtingsgevangenis. De ontberingen die vrouwen hier hebben moeten doorstaan, zijn te erg om je voor te stellen.

De reactie van de Koerdische commandant is dan ook de enige correcte: Hoog tijd dat ISIS voor eens en altijd met de grond wordt gelijkgemaakt. De bevrijding van Manbij is een goed begin, nu de rest van Syrië en Irak nog.

We moeten niet stilzitten maar blijven strijden tot ook de laatste ISIS-strijder verleden tijd is. Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.

Volg ons dan op Twitter! Paul van der Bas was redacteur voor De Dagelijkse Standaard van tot Je moet ingelogd zijn logged in om te kunnen reageren. Seneca    2 jaar ago    Login om te reageren. Toch heeft IS Islamitische Staat volgens hen die ons zeggen, dat zij er verstand van hebben, dat Islam hier niets mee van doen heeft. Ik vraag mij af of die zgn. Bedoel je misschien intelligente betweters?

Ze denken dat zij het zijn, maar lager dan het IQ van een garnaal is er nu eenmaal niet. Sorry garnalen, dat ik jullie benoem. Mijn vergelijking met jullie gaat hiermee mank. Janalb    2 jaar ago    Login om te reageren. Een bataljon mariniers met een tiental scherpschutters maakt zo een eind aan deze beesten, verder zou ik er nog een peloton hongerige varkens na die tijd op los laten.

Wachteres    2 jaar ago    Login om te reageren. Simon cp vindt IS ongetwijfeld beschaafd, want anders zou hij het er vast niet mee een zijn dat die hier vrij binnen mogen komen. Of hij gaat ervan uit dat zij, zodra ze hier de grens oversteken, hun gewelddadige opvattingen achterzich laten. Nou verwacht ik van hem niet veel praktische intelligentie, noch enig ander intellect, want mensen met enig inzicht stemmen niet op de EU. Maar misschien kan hij ons uitleggen waarom Merkel en de EU-elite er geen boon inzien om dat tuig binnen te halen.Vrouw zoekt grote lul erotische massage emmen


Het goede nieuws hierbij is dat twee derden een spontaan herstel kent na enkele maanden, het slechte nieuws is dat één derde PTSS krijgt en therapie nodig heeft om te kunnen herstellen.

Verkrachting zal dikwijls nare gevolgen hebben voor je seksueel leven en je relatie. Wat je zeker niet zal helpen, is vermijden om over het trauma te spreken; anderzijds is spreken over het trauma alleen op zich niet voldoende, ook ontspanningstechnieken alleen zijn onvoldoende.

En aanraden om je gevoelens maar naar buiten te laten komen, kan gevaar meebrengen van retraumatisatie de zgn loutering van onderdrukte gevoelens is nl. Meisjes willen er niet bvb over praten omdat ze zich schuldig voelen, of ze twijfelen eraan of het wel een verkrachting was, of dat ze denken dat ze niet duidelijk genoeg hebben afgewezen. Of dat ze te vriendelijk geweest zijn, of te uitdagende kledij droegen. Ze durven het thuis niet zeggen, omdat ze bang zijn voor de reactie van hun ouders.

Een andere redenen waarom mensen niet graag over die trauma's in gesprek of behandeling durven gaan, is dat deze traumatische gebeurtenis angst oproept, maar soms ook schuldgevoel en dikwijls ook schaamte vooral bij trauma's zoals verkrachting en seksueel misbruik. Eén van de gevolgen van het niet verwerken van een verkrachting voor een relatie, is bvb het géén zin meer hebben in seks, wat uiteraard je relatie negatief zal belasten.

Of dat je je als vrouw niet meer op je gemak voelt bij mannen. Wij integreren indien nodig EMDR in de relatietherapie die we aanbieden. En ook Carine Diebolt, advocate van de familie, vroeg de rechtbank om de aanklacht te veranderen naar verkrachting. Zelfs de rechtbankvoorzitter veegde het oordeel van de Openbaar Aanklager van tafel en verwees naar een bijkomend onderzoek, waardoor de zaak voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Volgens Diebolt een eerste overwinning. Als de man veroordeeld wordt voor seksueel misbruik, riskeert de verdachte - een vader van twee - een celstraf tot vijf jaar.

Maar als hij vervolgd wordt voor verkrachting, dan kan zijn celstraf oplopen tot twintig jaar. Het is al de tweede keer op korte tijd dat Frankrijk met een gelijksoortige zaak te maken krijgt. In november werd een man uit Kaapverdië door het Franse gerecht vrijgesproken voor seks met een elfjarig meisje. Volgens het vonnis was er namelijk geen sprake van seks onder dwang. Frankrijk heeft overigens geen minimumleeftijd waarop iemand ermee kan instemmen seks te hebben. Poging tot verkrachting is ook strafbaar.

Dit is dus, bij verkrachting zonder strafverzwarende omstandigheden, 8 jaar gevangenisstraf. Bij poging tot verkrachting moet er begonnen zijn met de uitvoering van het misdrijf.

Enkel het idee hebben om iemand te verkrachten is niet voldoende. Zoals te zien was, kan de maximumstraf voor verkrachting zowel hoger door strafverzwarende omstandigheden als lager uitvallen doordat er slechts sprake was van een poging. Recidive is ook een grond waardoor de straf wordt beïnvloed. Dit kan op twee manieren gebeuren: In het eerste geval, wanneer er meerdere verkrachtingen zijn gepleegd, moet er worden bekeken of de verkrachtingen één voortgezette handeling waren, of dat ze als aparte handelingen gezien moeten worden.

In het tweede geval, wanneer iemand reeds is veroordeeld zal ook een hogere straf volgen. Enerzijds zal dat zijn omdat de rechter rekening houdt met het feit dat iemand kennelijk niks heeft geleerd van zijn vorige straf, anderzijds zal dat zijn omdat een eventuele voorwaardelijke straf alsnog ten uitvoer wordt gelegd en bovenop de nieuwe straf voor verkrachting komt.

Verkrachting is het dwingen van iemand tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam.

Verkrachting is een zwaar misdrijf, waarvoor zware straffen worden opgelegd en waarvoor hoge maximumstraffen staan. Zelfs in het geval van poging tot verkrachting kan de straf hoog uitvallen.